Verwachting omzetgroei bij bedrijven

Bedrijven verwachten in 2018 een groei in de omzet. Omzet is opgebouwd uit de prijs en het aantal verkochte producten/diensten (afzet). Met een grotere omzet kunnen bedrijven weer investeren in nieuwe ontwikkelingen en hedendaagse technieken. Er kan worden geïnvesteerd in bestaande business, maar bedrijven kunnen ook investeren in nieuwe markten. Veel bedrijven (zowel mbk als grotere bedrijven), verwachten groei in hun omzet. Dit blijkt uit onderzoek van de Hr Marktmonitor. Daarnaast verwachten bedrijven echter wel minder groei in personeel.

Natuurlijk blijft het noodzakelijk om genoeg en deskundig personeel te hebben binnen je bedrijf of organisatie. Veel taken kunnen in deze digitale en technische wereld over worden genomen door machines of software, maar niet bij elke functie kan dit. Grote bedrijven verwachten echter wel een groei in personeel. Als groeiend bedrijf, en wanneer je een stijgende lijn ziet in je omzetcijfers, wil je het liefste blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen. Er gaat veel tijd zitten in administratieve, financiële en juridische zaken omtrent de inzet van het personeel. Als bedrijf kun je dan ook kiezen om het juridisch werkgeverschap uit te besteden bij een payrolldienstverlener. Op deze manier hou je meer tijd over om te investeren in nieuwe ideeën en technieken.

Geef een reactie