Jun
30

Google economie barometer

Google BarometerDat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers van de economie bijhield wisten we al. Dat Google dat ook gaat doen is nieuw. Afgelopen nacht werd Google Barometer gelanceerd; hiermee wordt het mogelijk op basis van het zoekgedrag van Nederlandse internetters de trend in een bepaalde branche te bepalen.

Het CBS enqueteert en verzamelt op die manier gegevens. Google Barometer verzamelt zoektermen en hangt daar een grafiek aan vast. In mindere tijden zullen internetters bijvoorbeeld eerder op ‘tweedehands kleding’ of ‘occasion’ zoeken dan op ‘avondjurk’ of ‘cabriolet’. Door de verkregen data van duizenden termen te groeperen is het volgens Google mogelijk de stemming in bijvoorbeeld de reis-, hypotheek en autobranche accuraat in kaart te brengen. Er zijn vijf indexen waaronder een werk/banen-index. De Google Barometer laat een dalende lijn zien.

0 Responses to “Google economie barometer”


  1. No Comments

Leave a Reply